لیست اختراعات ندا حاجي پور
در اين اختراع با افزودن پروبيوتيك هاي (باكتري¬هاي مفيد)3 نوع مختلف لاكتوباسيلوس كازئي و يك نوع لاكتوباسيلوس پارا كازئي به شير و تخمير آن، يكنوشيدني ماستي جديد پروبيوتيك توليد شد. پروبيوتيك هاي فريز دراي شده ي لاكتوباسيلوس كازئي و لاكتوباسيلوس پارا كازئي در غلظت مناسب وپس از پاستوريزاسيون شيرو مواد شيرين كننده و رساندن آن به دماي مناسب؛به شير تلقيح و در دماي ۴۳ درجه سانتيگراد به مدت ۱۶ الي ۲۰ ساعتگرما گذاري شد تا به پي.اچ و اسيديته لازم برسد.پس از آن هوموژنيزه شده و ساير تركيبات از جمله طعم دهنده ها به نوشيدني اضافه شد.ميزان تلقيح باكتري در حدي است كهحداقل تعداد باكتري در هر بار مصرف به۱۰۸ CFU برسد. فرمولاسيون ويژه و باكتري هاي آغازگر بكار رفته در اين محصول سبب ماندگاري طولاني مدت ۴۵ روزه بدون افزودن نگهدارنده شده است. همچنين در زمان ماندگاري اين محصول تعداد باكتري هاي زنده كاهش بسيار اندكي داشته و ترش شدن يا توليد اسيد پس از تخمير در آن مشاهده نمي شود. باكتري¬هاي پروبيوتيكموجود در اين نوشيدني پروبيوتيك باعث كمك به گوارش غذا ,تنظيم تعادل ميكروفلور روده, تقويت سيستم ايمني و كاهش كلسترول خون مي¬شود.
در اين اختراع با افزودن پروبيوتيك (باكتري¬هاي مفيد)لاكتو باسيلوس اسپوروژنز,لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس,بيفيدو باكتريوم بيفيدوم و لاكتوباسيلوس كازئي به روكش بستني، ارزش غذايي اين فراورده افزايش داده شد. پروبيوتيكهاي مورد نظر در غلظت مناسب در مرحله پاياني به روكش بستني اضافه شدند، به طوري كه ميزان آن به۱۰۸ CFU در هر بار مصرف برسد. باكتري ها تا حدود زيادي دماي پائيننگه داري بستني را تحمل مي كنند و به طور غير فعال در بستني باقي مي مانند. پس از مصرف اين محصول، باكتري¬ها رشد خود را در روده آغاز مي¬نمايند. افزودن باكتري¬هاي پروبيوتيك به اين فراورده باعث كمك به گوارش غذا و تنظيم تعادل ميكروفلور روده مي¬شود.
در اين اختراع با افزودن پروبيوتيك باسيلوس سوبتيليس (باكتري هاي مفيد) به ماكاروني ارزش غذايي يكي از غذاهاي اصلي و پر مصرف در ايران افزايش داده شد. پروبيوتيك ليوفيليزه شده ي باسيلوس سوبتيليس در غلظت مناسب به همراه افزودني¬هاي ديگر به طور يكنواخت درون خمير سمولينا توزيع شد، به طوري كه ميزان آن به CFU۱۰۸در هر سروينگ ۱۰۰ گرمي ماكاروني برسد. همچنين با افزودن پري بيوتيك اينولين يك محصول سين بيوتيكتوليد شد. از آنجاييكه رطوبت پايين و بسته بندي مناسب محصول مانع از تندش اسپور مي¬گردد، باكتري هاي زنده ولي غير فعال تا زمان انقضاء آن در دماي اتاق قابل نگهداري مي باشند. پس از مصرف اين محصول، باكتري¬ها بر اثر شوك pH ، فعال شده و رشد خود را در روده آغاز مي نمايند. مصرف اين محصول سين بيوتيك، باعث تغيير تعادل به نفع باكتري هاي مفيد در روده ، ممانعت از يبوست و چاقي و فراهم آوردن ويتامين ها و مواد مغذي براي بدن انسان مي شود.
در اين اختراع افزودن پروبيوتيك (باكتري¬هاي مفيد) به پودر قهوه فوري، باعث افزايش ارزش غذايي اين فراورده شد. پروبيوتيك اسپري دراي شده باسيلوس كواگولانس (لاكتوباسيلوس اسپوروژنز) و باسيلوس سوبتيليس در مقدار مناسب پيش از بسته بندي با پودر قهوه مخلوط شد؛به طوري كه ميزان آن به107 CFU در هر بار مصرف برسد. اسپورها تا حدود زيادي حرارت بالاي آب و ياشير داغ را تحمل مي كنند و به طور غير فعال در پودر قهوه باقي مي مانند. پس از مصرف محصول، اسپور¬ها بر اثر شوك حرارتي وارده بر اثر آب و يا شير داغ و شوك pH معده، فعال شده و رشد خود را در روده آغاز مي¬نمايند. پودر قهوه ي پروبيوتيك به تعادل مثبت باكتري¬هاي مفيد دستگاه گوارش كمك و سيستم ايمني را تقويت مي¬كند.
موارد یافت شده: 4